top of page

Serumun Cilt Bakımındaki Önemi

Cilt serumları, farklı etken maddeleri yüksek konsantrasyonda içeren ve özel formülasyonları ile cildinize hızla nüfuz etmesi sağlanan cilt bakım ürünleridir. Hedeflediği etkiye özgü mineral, vitamin, etkin madde veya bitkisel içeriğe sahiptir.




Cilt serumları diğer cilt bakım ürünleri gibi emülsiyon olmadıklarından dolayı ciltte ağırlık hissi vermez bununla beraber cildin nefes almasına yardımcı olur.


Yorgunluk, çevresel faktörler ve güneş ışığı gibi etmenlerle zarar gören cildimizin gereksinimlerini sağlayarak hızla onarılmasını sağlar.


Bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri tanesi, cilt serumlarının emilmesi ile epidermis (cildin en üst tabakası) tabakasına geçebilecek formülasyona sahip olmasıdır. Bu sayede cildinizi içten onarmaya ve dışarıdan gelecek zararlı etmenlere karşı koruma etkisine sahiptir.



Cilt serumları etken madde değişiklikleri ile birlikte farklı iddialarda karşınıza çıkmaktadır. Cilt tipinizi ve cildinizin ihtiyaçlarını bilerek serum tercihlerinizi yapmalısınız.





Doğru serumu seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Yüz serumları temel anlamda yağ bazlı ve su bazlı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Cilt tipleri her insanda farklılık gösterdiği için başkasına iyi gelen bir bakım ürünü sizde aynı etkiyi yaratmayabilir. Bu nedenle cilt tipinizi tanımak, ihtiyaçlarını belirlemek cilt bakımında atılacak öncelikli adımdır.



Serum nasıl uygulanmalı?


Yüz serumlarının maksimum etkiyi gösterebilmesi için temiz cilde uygulanması gerekmektedir. Serum uygulamasından sonra cilt tipinize bağlı olarak gerek görülürse nemlendirici bir kremle cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz.



Önemli bir hatırlatma: Yaz-kış farketmeksizin güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanınız. Güneş ışınları her mevsim cildinize zarar vermektedir. Serum kullanımından sonra güneş kremi kullanmanızda bir sakınca yoktur.

27 görüntüleme0 yorum
bottom of page